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dc.rights.licensehttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ve/
dc.contributor.authorYang, Dennis Tao
dc.contributor.authorLi, Yuanfang
dc.date.accessioned2009-02-04T22:39:48Z
dc.date.available2009-02-04T22:39:48Z
dc.date.issued2009-02-04T22:39:48Z
dc.identifier.urihttp://www.saber.ula.ve/handle/123456789/26724
dc.description.abstractThis paper documents China’s experience of transforming its food production and commerce from a centrally planned regime to a market system. The reforms have progressed in three steps: (a) raising agricultural procurement prices, (b) introducing market mechanisms to replace state controls, and (c) moving towards complete market operations. This series of reforms boosted agricultural production, raised per capita consumption of food products, and strengthened national food security. Agricultural price reforms in China in the past three decades suggest that right policies and institutions are essential in solving its food problems.es_VE
dc.language.isoeses_VE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectPrecios agrícolases_VE
dc.subjectSeguridad alimentariaes_VE
dc.subjectReformases_VE
dc.subjectMercadoes_VE
dc.titleReformas en los precios agrícolas en China: experiencia de las tres décadas pasadases_VE
dc.title.alternativeAgricultural price reforms in China: experience from the past three decadeses_VE
dc.title.alternativeTrois décennies de reformes des prix agricoles en Chinees_VE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.description.abstract1Este artículo documenta la experiencia de China en la transformación de un sistema de producción de alimentos centralmente planificado a uno basado en el sistema de mercado. La reforma ha progresado en tres etapas: a) aumento de los precios agrícolas pagados por el Estado; b) introducción de los mecanismos de mercado; y c) avances hacia la realización total de operaciones de mercado. Esta serie de reformas incrementó la producción de alimentos y fortaleció la seguridad alimentaria nacional. Las reformas de precios agrícolas en China durante las tres décadas pasadas sugieren que las políticas correctas y las instituciones son esenciales para resolver los problemas alimentarios.es_VE
dc.description.abstract1Cet article est dédié à l’étude de la transformation connue par la production d’aliments en Chine comme conséquence du passage, d’un système de planification central, à un système de marché. Les dites réformes ont été menées en trois étapes: a) Augmentation des prix agricoles payés par l’État; b) introduction des mécanismes de marché; et c) avancements vers la réalisation totale des opérations sur la base des principes de marché. Cette transformation vers un système marchande a stimulé l’accroissement de la production d’aliments. D’ailleurs, elle a renforcé la sécurité alimentaire nationale. Le bilan des réformes des prix agricoles en Chine pendant les trois dernières décennies montre que les politiques correctes et la performance des institutions sont des éléments essentiels pour résoudre les problèmes alimentaires.es_VE
dc.description.colacion13-23es_VE
dc.description.emaildeyang@vt.edues_VE
dc.description.emaillizuzhi@gmail.comes_VE
dc.publisher.paisChinaes_VE
dc.subject.Mots-clesPrix agricoleses_VE
dc.subject.Mots-clesSécurité alimentairees_VE
dc.subject.Mots-clesRéformeses_VE
dc.subject.Mots-clesMarchées_VE
dc.subject.centroinvestigacionCentro de Investigaciones Agroalimentarias (CIAAL)es_VE
dc.subject.facultadFacultad de Ciencias Económicas y Socialeses_VE
dc.subject.keywordsAgricultural priceses_VE
dc.subject.keywordsfood securityes_VE
dc.subject.keywordsreformses_VE
dc.subject.keywordsmarketes_VE
dc.subject.publicacionelectronicaAgroalimentariaes_VE
dc.subject.seccionRevista Agroalimentaria: Artículoses_VE
dc.subject.thematiccategoryCiencias Económicas y Socialeses_VE
dc.subject.tipoRevistases_VE
dc.type.mediaTextoes_VE


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